Annons

Nationaldagen: Så här kan du fira

På onsdag firas nationaldagen traditionsenligt i Stureparken. Årets talare i Ulricehamn är kommunchef Håkan Sandahl.
Ulricehamn • Publicerad 5 juni 2018 • Uppdaterad 6 juni 2018
Sedan fem år tillbaka firas nationaldagen stort av Handlarn i Hulu, Elias Sabbag.

Likt tidigare år blir det musik av Ulricehamns blåsorkester. Det blir också allsång med Ulricehamns musikskola och fiolelever från musikskolan kommer att spela.

Konferencier är Rickard Skoglund. Årets talare blir kommunchef Håkan Sandahl. Firandet börjar klockan två. Likt tidigare år kommer det under dagen också vara en ceremoni i stadshuset för nya medborgare.

Annons

Totalt har det blivit 112 nya medborgare i Ulricehamn under året som gått och dessa har alltså fått en inbjudan till stadshuset.

Det har även blivit tradition att nationaldagen firas hos Handlarn i Hulu, Elias Sabbag, och här börjar man klockan 11.

– Det blir femte året i rad. Vi bjuder alla på korv med bröd. Vi sjunger allihop med en röst Du gamla du fria och hissar flaggan. Det blir jättetrevligt, säger Elias Sabbag.

Det blir också nationaldagstal samt flaggor till alla barn, säger han.

I Tranemo är det Parkudden som gäller. Där börjar firandet vid halv två då kulturskolans elever bland annat bjuder på teaterlek och musikunderhållning.

Klockan halv fyra hissas sedan flaggan och Tranemo concert band spelar.

Talet hålls i år av kommunchef Carita Brovall.

Det blir också utdelning av kommunens stipendium för motverkande av rasism och främlingsfientlighet.

Nationaldagen firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges kund den dagen 1523, dels till minne av 1809 års regeringsform som skrevs under den 6 juni.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons