Annons

Morgonpigga lockades till rally i maklig fart

I Sten Sture-rallyts frånvaro var det många som lockats till Lions motsvarighet i Tranemo på söndagsmorgonen.
Tranemo • Publicerad 6 maj 2018
Dan Svensson och Ulla Ivarsson gör sig redo att påbörja rallyt i Tranemo som arrangeras av Lions.
Dan Svensson och Ulla Ivarsson gör sig redo att påbörja rallyt i Tranemo som arrangeras av Lions.Foto: Anna Claesson

En Citroën med många år på nacken, några äldre amerikanare och så helt vanliga familjebilar körde in på Tranängsskolans parkering under söndagsmorgonen för att delta i Lions Tranemos årliga bilrally. Ett rally i maklig fart ska tilläggas.

– Det är femte året som vi kör det här och i dag har redan extra många kommit från Ulricehamnstrakten eftersom Sten Sture-rallyt inte körs i år. Vi brukar ligga på 130–140 ekipage men i år kanske det kan bli uppemot 150, säger Lars Liljedahl, president i Lions Tranemo.

Acke, Ros-Marie, Birgit och Håkan – alla Johansson, hade kört från Borås och var laddade inför rallyt.
Acke, Ros-Marie, Birgit och Håkan – alla Johansson, hade kört från Borås och var laddade inför rallyt.Foto: Anna Claesson
Annons

Bilarna skulle ta sig runt en slinga på fyra mil och utföra både manöverprov och klurigheter längs med vägen innan målet i Ambjörnarp nåddes. Några som beslutat sig för att testa rallyt i Tranemo var ett glatt Boråsgäng – Acke, Ros-Marie, Birgit och Håkan, alla med efternamnet Johansson.

– Vi brukar alltid åka Sten Sture-rallyt så i år saknar vi verkligen det. Därför bestämde vi oss för att testa det här istället, säger Acke och vännerna fyller i:

– Det här verkar vara mycket klurigare än det i Ulricehamn så vi får hjälpas åt, säger de med ett skratt innan färden påbörjas.

Det var första rallyt för som Berit Törner och Henry Svensson från Uddebo som njöt av det vackra vädret och såg fram emot att se lite andra delar av kommunen. Manöverprovet såg dock Henry inte fram emot...
Det var första rallyt för som Berit Törner och Henry Svensson från Uddebo som njöt av det vackra vädret och såg fram emot att se lite andra delar av kommunen. Manöverprovet såg dock Henry inte fram emot...Foto: Anna Claesson
Under det här manöverprovet gällde det att träffa de gula träbitarna med höger framdäck.
Under det här manöverprovet gällde det att träffa de gula träbitarna med höger framdäck.Foto: Anna Claesson
Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons