Nyheter
En man i 20-årsåldern har delgivits misstanke om flera fall av klotter och polisen tror att mannen är identisk med den klottrare som kallar sig Syme.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2010

Närpolischef Fredrik Zetterlund säger att det bland annat är ett omfattande inre spaningsarbete som lett fram till att de nu har en misstänkt.

– Vi har väldigt nöjda med att vi har kunnat komma så här långt, säger han.

Speciellt med tanke på att klotter är ett svårt brott att utreda.

– Det är inte lättutrett, det är inte vanligt att man får tag på dem.

Han säger att polisen anser sig ha ett gott utredningsläge och att personen i fråga misstänks vara den som har kallat sig Syme. Men han vill inte gå in närmare på varför de tror sig veta detta.

Det var förra veckan som mannen hämtades in till förhör och delgavs misstanke. Fredrik Zetterlund vill inte säga hur mannen ställer sig till anklagelserna. Utredningen väntas fortsätta under relativt lång tid.

Mannen är boende i kommunen.

UT har tidigare skrivit om en klottrare som kallar sig Syme, om det nu är en enskild person. Polisen har tidigare uttalat sig och sagt att det finns uppgifter som pekar på att det kan vara flera personer.

Den Syme som UT intervjuade fick bland annat frågan varför han fortsätter måla trots att det är olagligt.

– För att det är jävligt kul. Jag målar även lagligt. Det handlar inte om att jag är missnöjd, utan jag gör det för att det är så fruktansvärt roligt att måla. Vissa saker ångrar jag att jag har gjort, men inte allting.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.