Messiah Hallberg kör stand up på hotellet

Förra året utsågs han till bästa manliga komiker. Nu jobbar Messiah Hallberg på en ny show. På fredag kommer han till Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 25 april 2018
Foto: Janerik Henriksson/TT

Messiah Hallberg är journalist, skådespelare och komiker. Han har gått att se i tv-serien Finaste familjen, Parlamentet och Let's Dance. Han har också spelat in flera poddar.

Stand up har han hållit på med i ett tiotal år nu. Förra året åkte han ut på sin första soloturné med showen Den missförstådde profeten.

Showen hyllades av kritikerna och 2017 utsågs han till bästa manliga komiker på Svenska Stand up-galan.

Nu håller han på att jobba på en ny show, och kanske är det embryot till den showen han tar med sig till föreställningen i Ulricehamn.

– Jag har varit ute och försökt få ihop lite nya grejer, säger han.

– Tanken är att jag ska ut på en ny turné nästa år. Så nu har jag ett år på mig, säger han.

Om temat för Den missförstådde profeten var att han gjorde upp med sig själv och sin tidigare stil som komiker tycks temat för den nya showen bli relationer.

– Jag skriver mycket om tvåsamhet och relationer nu. Det blir ganska personligt emellanåt. Jag ställer mig lite frågande till om det där med tvåsamhet är det bästa. Jag har levt ett ganska vanligt familjeliv de sista nio, tio åren. Men man kommer till en punkt när man undrar om det här är meningen med allt.

I sin förra show skojade Messiah Hallberg om sin medverkan i Let's Dance, där det inte gick så bra. Han blev slagen av Johannes Brost i alla tre omgångar han var med i innan han åkte ut.
I sin förra show skojade Messiah Hallberg om sin medverkan i Let's Dance, där det inte gick så bra. Han blev slagen av Johannes Brost i alla tre omgångar han var med i innan han åkte ut.Foto: Jessica Gow/TT

Att bli utsedd till Sveriges bästa manliga komiker på stand up-galan skulle kunna vara pressande, men så verkar det inte vara för Messiah Hallberg.

– Det var väldigt kul. Jag har gått runt och tänkt att jag borde nämnas i de banorna långt tidigare så det är kul att någon annan tyckte det, säger han.

– Sedan är det kul att leka lite med hybris på scenen.

Allvarligt talat så tycker han det är roligt eftersom det är komiker som utser vinnaren.

Messiah Hallberg är en storstadsmänniska och Stockholmare. Hur är det då att uppträda på mindre orter?

Visst kan det vara skillnad, säger han. Men i grund och botten spelar det ingen roll.

– Det som är kul är kul.

På ett sätt kan det vara bra med en bredare publik som kanske inte är så välbekant med vem han är och hans material, säger han. Då blir det ett bättre test av om det är roligt. Dessutom är det alltid roligt att uppträda i en ny stad.

Just Ulricehamn har han inte sett förut.

– Det ska bli kul att komma, kul att se en ny stad. Hoppas att folk dyker upp.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.