Medier om världscupen: Ingen kung men stjärnglans ändå

Det drar ihop sig till världscup och det märks i medier på olika håll i landet.
Ulricehamn • Publicerad 25 januari 2019
SVT fanns på plats under fredagsmorgonen och intervjuade världscupens vd Johan Falk, Roland Karlsson (C) kommunstyrelsens ordförande, och Ann-Sofie Järsenholt, volontär i organisationen.
SVT fanns på plats under fredagsmorgonen och intervjuade världscupens vd Johan Falk, Roland Karlsson (C) kommunstyrelsens ordförande, och Ann-Sofie Järsenholt, volontär i organisationen.Foto: Anette Westerlund

Dagens Nyheter skrev på fredagsmorgonen att kung Carl XVI Gustaf har tackat nej till att komma men att det blir stjärnglans ändå i form av skiddrottningen Therese Johaug. Tidningen har också en längre intervju med Johan Falk, vd för arrangörsbolaget.

SVT:s Morgonstudion sände under fredagsmorgonen ett längre inslag från Ulricehamn. Strax efter klockan åtta intervjuade man bland annat kommunalrådet Roland Karlsson uppe på Lassalyckan.

– Det här är något i stort sett hela kommunen känner stolthet för, sa han bland annat.

Cirka två timmar och åtta minuter in i programmet går det att se inslaget.

Falköpings Tidning skrev i veckan om att det är biljettrusch inför världscupen i Ulricehamn. Det lär komma en hel del besökare från tidningens upptagningsområde och i artikeln påminner man om att besökare bör vara ute i god tid.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.