Annons
Nyheter

Många avhopp från nya lägenheter på Nygatan

Nu har överklagandena fått konsekvenser för Hökerum byggs projekt Villa Nygatan. Sex av de intresserade har hoppat av.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010
Foto: Anders Rosenberg

Det avtal som intressenterna hade med Hökerum bygg var på väg att gå ut och inför detta valde alltså sex av dem att hoppa av och därmed få alla pengar tillbaka. Femton har valt att gå in i nya avtal.

Orsaken till de många avhoppen är enligt mäklaren Gunnar Örtlund överklagandena och att dessa skapat oro bland de intresserade.

Annons

– De har tyckt att det har varit så mycket tveksamheter och protester, säger han.

Men samtidigt tror både han och Hökerum bygg på att lägenheterna trots överklagandena faktiskt står klara vid den från början utsatta tiden, sommaren 2011.

Och arbetet med de nya lägenheterna har redan inletts, trots att ärendet ännu inte har avgjorts.

– Vi kan börja med sådant som inte kräver bygglov, säger Gunnar Örtlund.

Under torsdagen träffade han representanter från Hökerum bygg, Viktor Ståhl och Camilla Asp, för att få information om detta. I augusti drar arbetet igång mer på allvar.

Och ett för projektet fördelaktigt beslut när ärendet behandlas av miljödepartementet är de övertygade om. Detta väntas under hösten.

Sex intresserade har alltså hoppat av. Dessutom fanns det en lägenhet kvar osåld. Men enligt Gunnar Örtlund har de redan en intresserad till en av de lediga lägenheterna och därmed är det nu sex stycken lediga.

Han är säker på att de ganska snabbt kommer ha nya intresserade för dessa.

– Det saknas lägenheter i stan och när det nu finns sex stycken lägenheter här finns det säkert köpare, säger han.

Hökerum bygg planerar att bygga projekt Villa Nygatan, tjugotvå nya lägenheter i kvarteret Ärlan 3 där det gamla telegrafhuset ligger.

Men bostadsrättsföreningen i huset bredvid samt två privatpersoner överklagade alltså projektet till länsstyrelsen. ?Då kom Hökerum bygg med erbjudandet att bostadsrättsföreningen skulle få 300 000 kronor om överklagandena drogs tillbaka, som en kompensation till de som känner sig drabbade. Men en del av de boende reagerade mot erbjudandet och kallade det för en muta. Man har även ifrågasatt företagets sätt att namnge de som överklagat i ett brev. I brevet uppmanades de boende att övertala de som överklagat att ändra sig.

Länsstyrelsen avslog överklagandena, men bostadsrättsföreningen överklagade då vidare till miljödepartementet som väntas komma med beslut till hösten.

Det avtal som intressenterna hade med Hökerum bygg var på väg att gå ut och inför detta valde sex av tjugoen att hoppa av.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons