Annons
Nyheter

Man kontaktade barn i centrum – misstänks för våldtäkt i två fall

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen sökte kontakt med barnen i centrala Ulricehamn i måndags och lockade med barnen till sin bostad.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013

Enligt åklagare Louise Eriksson som leder förundersökningen är mannen misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot två barn samt försök till våldtäkt mot ett tredje.

Mannen har sökt kontakt med de tre barnen utomhus i Ulricehamn efter skoltid i måndags. Därefter har han lockat med dem hem till sig och där genomfört någon form av sexuell handling mot två av dem.

Annons

– Det handlar om sexuella övergrepp men mer kan jag inte säga i det här läget, säger Louise Eriksson.

Både åklagaren och polisen är försiktiga med information kring fallet med hänsyn till offren och den pågående utredningen.

Mannen och barnen ska inte ha varit bekanta med varandra.

– Nej, de har ingen relation alls. Inte såvitt vi vet nu i alla fall, säger Louise Eriksson.

Är mannen sedan tidigare känd av polisen?

– Inte för den här typen av brottslighet.

Den häktade mannen säger sig vara oskyldig.

– Han förnekar brott och tillbakavisar samtliga misstankar, han förekommer inte alls i sådana här sammanhang och är förtvivlad över att ha blivit häktad, säger mannens försvarsadvokat Christer Svedberg till Borås tidnings webbsida.

Våldtäkt mot barn kan den dömas till som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons