Annons

Misstänks ha kört rattfull och orsakat olycka

En man i 40-årsåldern var i somras delaktig i en olycka på motorvägen väster om Ulricehamn. Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri.
Ulricehamn • Publicerad 4 december 2018
En man i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri.
En man i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri.Foto: Gorm, Kallestad

Olyckan skedde den 26 juli på väg 40 vid Hökerum.

Nu är polisen klara med sin utredning och åklagaren har valt att åtala mannen vid Borås tingsrätt.

Annons

Enligt åtalet gjorde mannen i fråga en omkörning samtidigt som han körde vingligt. Mannen tappade kontrollen över bilen och körde igenom ett mitträcke så att bilen kilades fast mellan två räcken i mitten av vägen.

Föraren i bilen som blev omkörd tvingades väja så att han också körde in i ett räcke.

Enligt åtalet visade sedan prover på att mannen hade en alkoholkoncentration i blodet på 1,77 promille. gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt också på grund av att körningen innebar en fara för trafiksäkerheten.

Mannen nekar till brott.

Som bevisning hänvisar åklagaren bland annat till vittnen. Uppgifterna från vittnena sägs bland annat motbevisa att mannen kan ha fått i sig den aktuella mängden alkohol efter att olyckan skett.

Nu väntar huvudförhandling i tingsrätten.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons