Annons

Ung man misstänks för grov våldtäkt mot barn

Under lördagskvällen fick polisen in ett larm om en våldtäkt i Tranemo kommun. En ung man greps samma kväll och han misstänks nu för grov våldtäkt mot barn.
Tranemo • Publicerad 6 maj 2018 • Uppdaterad 7 maj 2018

Det var vid halv nio-tiden på lördagskvällen som larmet kom att en ung kvinna hade blivit våldtagen utomhus. Polisen grep kort efter det en ung man.

Enligt polisen är båda inblandade under arton år och de är bekanta med varandra sedan tidigare.

Annons

– På grund av deras låga ålder och det faktum att Tranemo är en liten ort så vill vi inte gå ut med fler detaljer i nuläget, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Västra Götaland på söndagen.

Senare under natten till söndag anhölls mannen.

– Han är anhållen misstänkt för grov våldtäkt mot barn, sa åklagare och förundersökningsledare Andreas Ekengren på måndagen.

Grov våldtäkt mot barn är ett brott som kan ge fängelse i mellan fyra och tio år.

Andreas Ekengren vill inte gå in på varför han tycker att brottet ska rubriceras som grovt. Men enligt lagtexten kan det bland annat handla om att gärningsmannen använt våld, om fler än en deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen visat särskild hänsynslöshet eller råhet.

Enligt åklagaren är det i nuläget inga fler som misstänks för brott knutna till den här händelsen. Den anhållne mannen misstänks inte heller för några andra brott än våldtäkt mot barn.

Under tisdagen ska åklagaren ta beslut om ifall mannen ska begäras häktad eller inte. Samtidigt pågår utredningen. Bland annat har polisen genomfört en teknisk undersökning och en rad förhör.

Anna ClaessonSkicka e-post
Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons