Annons
Nyheter

Luciakröning med tal om turism

Ulricehamnsbygdens lucia 2013 kröntes traditionsenligt på Stora torget i Ulricehamn på söndagseftermiddagen. Nuab:s vd, Ulrika Geeraedts höll tal och applicerade luciakrona.
Nyheter • Publicerad 9 december 2013
Med brandbil genom stan. De senaste åren har det blivit tradition för Ulricehamnsbygdens lucia.
Med brandbil genom stan. De senaste åren har det blivit tradition för Ulricehamnsbygdens lucia.Foto: Henrik Erickson

Det var lite mindre åskådare än vanligt på Stora torget när kröningsprogrammet drog igång vid 16-tiden. Kanske hade det ymniga snöfallet skrämt bort några av de presumtiva besökarna.

De som kom fick se Årets idrottare, Marcus Johansson, prisas. Marcus mamma Gunilla fanns på plats för att ta emot priset. Lions president Thomas Hjalmarsson höll tal, luciatruppen bjöd på skönsång och så höll Ulrika Geeraedts årets kröningstal. Om Ulricehamn som expansiv kommun och nyttan av vinterturismen.

Det hela avslutade med att lucian Elin Johansson med tärnor och staffansångare skickades i brandbil modell äldre genom en julbelyst stad.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons