Annons

Lovisa Hansson: Lovisa Hansson: Nu väntar en sommar med utmaningar

Den här sommaren blir några veckor av att testa nya grejer och vidga vyerna – i alla fall för mig.
Lovisa HanssonSkicka e-post
Ulricehamn • Publicerad 19 maj 2020 • Uppdaterad 20 maj 2020
Lovisa Hansson
Detta är en personligt skriven text i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är inte någon nyhet att vi alla kommer att få tillbringa mer tid nära hemmet under semesterveckorna och hitta på grejer i närområdet.

Jag ser det som en personlig utmaning och har redan startat. I söndags var det dags för mig och en kompis att testa att gå en del av Jälmåleden.

Annons

Jag hade fått höra av en tidigare kollega att leden är tättrafikerad under helgerna och att samtliga vindskydd brukar vara upptagna av ivriga vandrare.

Med den informationen i bagaget såg jag framför mig flera intressanta möten i skogen och kanske tips från mer vana vandrare om hur de lagt upp sin tur.

Hon har alldeles säkert rätt i sin iakttagelse, men i söndags lyste vandrarna med sin frånvaro. De hade kanske kollat väderleken lite mer noggrant än vad jag gjorde.

Vi startade i Nittorp och ämnade gå till Dalstorp och tillbaka. Bara efter några minuter började det regna. Som min kompis Moa sa: ”Jag känner mig lite lurad”. För väderappen hade inte utlovat regn när vi som hastigast kollat dagen innan.

Men vad gjorde det. För känslan av att klara av en strapats som har inneburit en del hinder på vägen är oslagbar.

Och när vi satt vid vindskyddet Källeberg, åt vår medhavda lunch och molnen sprack upp innebär det en nytändning – i alla fall för mig.

Ett stort tips till nybörjare är ändå att göra lite mer research innan en vandring än vad jag gjorde. Kommer det att regna? Finns det alternativa sträckor om man inte riktigt orkar längre eller om något händer på vägen?

Men med det i åtanke är det faktiskt bara att köra. Och testa sådant som man inte är så van att göra vanligtvis.

Det finns mer idealiskt väder att gå ut och vandra men man får heller inte låta det hindra en. Tycker UT:s reporter Lovisa Hansson.
Det finns mer idealiskt väder att gå ut och vandra men man får heller inte låta det hindra en. Tycker UT:s reporter Lovisa Hansson.Foto: Moa Carlsson

Veckans:

Bästa: Att det bara kommer bli varmare för varje dag den här veckan. Det har nog alla längtat efter!

Fråga: Nu håller vi på att planera UT:s sommarbilaga och vill få in tips på vad man kan göra i närområdet i sommar. Mejla gärna till red@ut.se

Annons
Annons
Annons
Annons