Annons

Landsbygden får inte förlora kommunal service

Ett fritids i Grönahög är en förutsättning för att orten ska kunna utvecklas och locka fler invånare, anser Vänsterpartiet.
Insändare • Publicerad 16 maj 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Då fritidshemmet i Grönahög är väl fungerande, bör det fortsätta bedrivas i Grönahög med en behörig fritidspedagog, anser vänsterpartister.
Då fritidshemmet i Grönahög är väl fungerande, bör det fortsätta bedrivas i Grönahög med en behörig fritidspedagog, anser vänsterpartister.

Vänsterpartiet förespråkar en god barnomsorg och en levande landsbygd i hela Ulricehamns kommun. Vi ser ett behov av att ha kvar fritidshemmet i Grönahög då det underlättar för föräldrar som har långt till arbetet eller saknar tillgång till bil.

Vi ser också att det är en förutsättning för att Grönahög ska kunna utvecklas och få fler invånare. Då fritidshemmet i Grönahög är väl fungerande, bör det fortsätta bedrivas i Grönahög med en behörig fritidspedagog.

”Nu är det dags för de partier som ännu inte tagit ställning att visa vad de tycker.”
Annons

Vi anser att detta är en skolstrukturfråga som ska beslutas politiskt. Vänsterpartiet har en ersättarplats i kommunstyrelsen, men endast de partier som har ordinarie plats har rätt att skriva under ett initiativärende om att det skall fattas ett politiskt beslut om Fritids i Grönahög vara eller inte vara.

Vänsterpartiet stöder helt Miljöpartiets initiativärende om fritidshemmet i Grönahög. Nu är det dags för de partier som ännu inte tagit ställning att visa vad de tycker i denna fråga som är viktig för boende i Grönahög.

Jan-Olof Sundh

Evelina Karlsson

Dan Ljung

Ing-Britt Jonsson

Vänsterpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons