Annons

Aspirerande modeller lockades till Gällstad: ”Jag vill bli känd”

Från Stockholm, Värnamo och Fristad – men även mer närliggande platser – kom barn och unga för att söka lyckan när Lager 157 för första gången öppet sökte modeller.
Gällstad • Publicerad 13 juni 2019
Selma Fridén sökte tillsammans med sina bröder till att bli en av Lager 157:s nya modeller. Att stå framför kameran kändes helt okej för henne. ”Fast mamma, du får inte fota!” sa hon när
Selma Fridén sökte tillsammans med sina bröder till att bli en av Lager 157:s nya modeller. Att stå framför kameran kändes helt okej för henne. ”Fast mamma, du får inte fota!” sa hon närFoto: Lovisa Hansson

Torsdagens öppna sökprocess för modeller blev en utflykt för hela familjen Fridén som passade på att ta en glass efter att alla barnen fått chans att stå framför kameran.

– Mamma hade sett på Instagram att de sökte modeller så därför åkte vi hit, berättar Anton Fridén.

Annons

Är en modellkarriär målet?

– Jag vill bli känd, säger Sixten, vilket får de andra att brista ut i skratt.

Men hur blir det med skolan då?

– Jag har redan slutat skolan, svarar Sixten då och syftar på skolavslutningen som pappa Thomas upplyser är under fredagen.

Familjen Fridén från Fristad utanför Borås med Selma, Anton, Edward, pappa Thomas och Sixten i förgrunden.
Familjen Fridén från Fristad utanför Borås med Selma, Anton, Edward, pappa Thomas och Sixten i förgrunden.Foto: Lovisa Hansson
Efter ifylld blankett och snabb fotografering framför den vita väggen återstod en lång resa hem till Stockholm för Madeleine Bacallao. ”Jag vet att de söker modeller som bor närmare men jag vill verkligen det här och därför tänkte jag att det var värt att testa att åka hit”.
Efter ifylld blankett och snabb fotografering framför den vita väggen återstod en lång resa hem till Stockholm för Madeleine Bacallao. ”Jag vet att de söker modeller som bor närmare men jag vill verkligen det här och därför tänkte jag att det var värt att testa att åka hit”.Foto: Lovisa Hansson

Mer långväga ifrån kom 20-åringa Madeleine Bacallao som igår, onsdag, bestämde sig att åka till Gällstad från Stockholm.

– Jag använder deras kläder men saknar mångfald i deras kampanjer så det är därför jag bestämde mig för att åka. Sedan såg jag det lite som ett äventyr att åka hit, berättar hon.

Hur många modeller Lager 157 hoppades knyta till sig efter torsdagskvällens öppna fotografering var oklart.

– Nej, vi har valt att hålla det öppet och inte begränsa oss. Det finns ett stort behov av nya modeller som vi kan använda för att visa upp olika produkter eller i kampanjer. En grupp som vi skulle vilja se lite mer av är i och för sig killar i 20-årsåldern – det har inte kommit in så många idag vad jag kan se, säger Lisa Westerlund, sociala media redaktör på företaget.

Efter skolavslutningen i Värnamo skjutsade pappa Stefan Älvira och Ängla Kronqvist-Westerlund till Gällstad för att de båda skulle få chans att fotas och ansöka om att bli modeller. ”Det var nervöst men också roligt” säger Ängla Kronqvist-Westerlund.
Efter skolavslutningen i Värnamo skjutsade pappa Stefan Älvira och Ängla Kronqvist-Westerlund till Gällstad för att de båda skulle få chans att fotas och ansöka om att bli modeller. ”Det var nervöst men också roligt” säger Ängla Kronqvist-Westerlund.Foto: Lovisa Hansson
Ulricehamnarna Bella Persson och pappa Martin Åsberg var på plats i Gällstad. ”Jag har varit på andra castingar förut men det kändes ändå nervöst. Jag hoppas så klart att jag får vara med i någon kampanj” säger Bella Persson.
Ulricehamnarna Bella Persson och pappa Martin Åsberg var på plats i Gällstad. ”Jag har varit på andra castingar förut men det kändes ändå nervöst. Jag hoppas så klart att jag får vara med i någon kampanj” säger Bella Persson.Foto: Lovisa Hansson
Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons