Annons

Kommunen måste också stötta i krisen

Insändare • Publicerad 5 maj 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulricehamns Energi och Stubo är kommunala kassakor som kan användas i krisen vi nu går igenom, anser Stefan Karlsson.
Ulricehamns Energi och Stubo är kommunala kassakor som kan användas i krisen vi nu går igenom, anser Stefan Karlsson.Foto: Christer Seldevall

Alla kommuner har som standard det kommunala elnätet och hyreslägenheter, två stora kassakossor som gör stora vinster varje år. Men alla dessa miljoner stannar oftast kvar i de kommunala bolagen istället för att stötta och hjälpa verksamheter som kräver och kostar mycket, och oftast mer än vad alla våra skattemiljarder räcker till utav någon outgrundlig anledning.

”Jag tycker att kommuner och alldeles för många människor enbart ställer krav på regeringar att de ska lösa alla problem.”

Nu när vi befinner oss i den mycket osäkra framtid, både ur hälsosynpunkt och ekonomisk synvinkel, för det ena hänger ihop med det andra, så borde UEAB:s och Stubos oräkneliga vinstmiljoner gå till dem som verkligen behöver stöd och hjälp, för både invånarna och näringslivet.

Annons

Om detta virus blir långvarigt, till exempel tio år, eller annat virus bryter ut så blir det katastrofala nedläggningar på löpande band tillsammans med kraftigt minskade skatteinkomster, när kanske 50 procent av kommunens befolkning är sjukskriven.

Jag tycker att kommuner och alldeles för många människor enbart ställer krav på regeringar att de ska lösa alla problem som kommuner, landsting och myndigheter har som uppgift att lösa och också ställer till med då och då, för utan rätt folk på rätt plats som får del av alla våra enorma skattemiljarder kommer det aldrig, och då menar jag aldrig, bli ett endaste dugg bättre, utan tvärtom sämre än någonsin.

Stefan Karlsson

Annons
Annons
Annons
Annons