Barn skadades efter svår krock med timmerbil: ”Tillståndet är allvarligt men stabilt”

En trafikolycka inträffade på väg 1728 mellan Dalstorp och Ljungsarp vid 10-tiden under onsdagen. Ett barn är allvarligt skadad och har flyttats från Södra Älvsborgs sjukhus till Sahlgrenska i Göteborg för vård.
Dalstorp/Ljungsarp • Publicerad 23 januari 2019 • Uppdaterad 24 januari 2019
En personbil körde in i släpet på en virkeslastbil som stod och lastade timmer. Enligt vittnesuppgifter ska det ha varit mycket halt på platsen. FOTO: Privat
En personbil körde in i släpet på en virkeslastbil som stod och lastade timmer. Enligt vittnesuppgifter ska det ha varit mycket halt på platsen. FOTO: Privat

Under onsdagsförmiddagen skedde en allvarlig olycka då en personbil körde in i släpet på en timmerbil bakifrån på väg 1728.

I personbilen kördes av en man i 40-årsåldern och i bilen fanns två barn. Alla tre fick föras till Södra Älvsborgs sjukhus – två med ambulanshelikopter och en med ambulans.

Det ena barnet vårdades med allvarliga skador på SÄS och tillståndet bedömdes initialt som allvarligt. Under onsdagskvällen förflyttades den skadade till Sahlgrenska sjukhus för vård.

– Under kvällen var rapporten att tillståndet var allvarligt, men stabilt, meddelar Sahlgrenskas presstjänst under torsdagsmorgonen.

Det andra barnet som skadades samt föraren av personbilen vårdades under onsdagen med lindriga skador. Det berättade Karolina Wikander, kommunikatör på Södra Älvsborgs pressjour.

– Båda mår under omständigheterna väl, säger Karolina Wikander.

Strax efter 11 under onsdagen var räddningsinsatsen avslutad under men en styrka från räddningstjänsten i Dalstorp var kvar på platsen för att städa upp.

Under räddningsarbetet var vägen avstängd i båda riktningarna.

Föraren av personbilen är nu misstänkt för drograttfylleri. Även andra brottsmisstankar, som vårdslöshet i trafik, kan tillkomma enligt polisen.

– Han är inte frihetsberövad i nuläget, men man har utfört en kroppsbesiktning och tagit prover på honom, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Samtliga tre skadade är hemmahörande i Tranemo kommun.

Anna ClaessonSkicka e-post
Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.