Just nu: Letar efter ägare till katt i motorhuv

En bilägare i Älmestad hade varit ute på ärenden runtom i Ulricehamn. När föraren kom hem upptäckte hen att det satt en kattunge i bilens motorhuv som skrek.
Ulricehamn • Publicerad 2 juli 2019
Den lilla kattungen som hittades.
Den lilla kattungen som hittades.Foto: Djurens vänner

Kattungen är cirka 8–10 veckor gammal och helsvart. I och med att föraren varit på flera ställen i Ulricehamn och Annestorps handelsträdgård vet hen inte var katten kommer ifrån.

– Det är en liten helsvart unge, som inte kan vara mer än 8–10 veckor i och med att den bara väger 0,8 kilo. När den är så liten är den beroende av att träffa sin mamma, säger Clara Bredin vid Djurens vänner i Borås.

Katten har tillfälligt fått flytta in hos Djurens vänner i jourhem, men föreningen efterlyser nu kattens riktiga ägare.

Kattungen väger 0,8 kilo och är runt 8–10 veckor gammal.
Kattungen väger 0,8 kilo och är runt 8–10 veckor gammal.

Det har gjorts ett försök att föra in katten till en kattmamma med egna ungar, men hittills har inte honan accepterat ungen.

– Jag vill också tillägga att alla kattägare har ett ansvar gentemot sina djur, enligt djurskyddslagen. De ska inte släppa ut okastrerade katter i naturen och särskilt inte så här små ungar, för de hittar inte hem, säger Clara Bredin.

Fakta

Är det din katt?

Kontakta Clara Bredin på Djurens vänner i Borås. Du når henne på 072-251 44 43.

Petra LindveSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.