Utsläpp: Lastbil läckte olja vid dagvattenbrunn

Ulricehamn • Publicerad 28 augusti 2019
Foto: Pernilla Rudenwall

Strax innan klockan 15 under onsdagen åkte räddningstjänsten ut på ett larm om farligt utsläpp på Stockrosvägen. Chauffören av det läckande fordonet var den som larmade SOS alarm.

Chauffören hade själv lagt ut absorb för att ta upp oljan som läckt precis vid en dagvattenbrunn. När räddningstjänsten anlände till platsen tog de över saneringsarbetet. De tätade dagvattenbrunnen och la ut mer absorberande medel för att få upp oljan innan de återgick till stationen.

Chauffören till renhållningsbilen upptäckte när han stannade till att läckaget hade hållit på en liten stund så räddningstjänsten fick lägga en längre sträng med absorb för att suga upp den läckande oljan.
Chauffören till renhållningsbilen upptäckte när han stannade till att läckaget hade hållit på en liten stund så räddningstjänsten fick lägga en längre sträng med absorb för att suga upp den läckande oljan.Foto: Pernilla Rudenwall
Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.