Annons
Nyheter

”Inflytandet ökar”

Det finns ingen anledning till oro för minskat inflytande, säger kommunalrådet Roland Karlsson.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

Enligt Roland Karlsson har information getts om hur den nya organisationen påverkar möjligheterna till dialog.

I korta drag går det ut på att ledamöterna i kommunfullmäktige får ökade uppgifter till följd av den nya organisationen. Bland annat ska de medverka i så kallade beredningar där långsiktiga frågor bereds.

Annons

– I dessa beredningar ingår att ta kontakt med dem som berörs. I det sammanhanget kommer nuvarande handikapprådet att få möjlighet att lägga fram synpunkter.

Om man jämför med nuvarande ordning, vad blir skillnaden?

– Det borde innebära att representanter för föreningar kommer in i processen i ett tidigare skede. I dag kanske de ställs inför situationen där beslut redan är fattade. Genom det nya sättet att arbete får de möjlighet att påverka redan i planeringsstadiet. Det gör att inflytandet ökar.

– Samtidigt ligger ett ansvar på föreningarna att göra sig hörda för att kunna påverka. De som gör det har ökade möjligheter till att få inflytande.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons