Hotade poliser och sin mamma - döms till fängelse

Mannen höll en kniv mot sin mammas hals och hotade poliser med pepparspray. Nu döms han till fängelse i ett år och fyra månader.
Ulricehamn • Publicerad 15 januari 2019
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Det var i oktober som det blev bråk på en adress på landsbygden i Ulricehamns kommun. Polis tillkallades för att sonen i familjen, en man i 25-årsåldern, var hotfull och stökig.

När polisen kom dit blev det mera bråk. Bland annat sprutade polisen och mannen pepparspray på varandra.

I samband med utredningen av händelsen kom det fram att mannen sades ha varit hotfull även vid ett annat tillfälle. Utredningen slutade med att mannen åtalades för ett flertal brott, främst misshandel och hot. Mannen nekade till flera brott men gjorde också vissa erkännanden.

Efter huvudförhandling i tingsrätten döms nu mannen för sju olika brott.

Bland annat döms han för misshandel och grovt olaga hot eftersom han har slagit sin mamma och hotat henne genom att hålla en kniv mot hennes hals.

Han döms för hot mot tjänsteman på grund av sitt beteende när poliserna kom. När polisen kom till platsen dök mannen upp med pepparspray och batong. Han ska bland annat ha uppmanat poliserna att skjuta honom och sprayat pepparspray på en av dem. Polisen tvingades skjuta pepparspray tillbaka och använda elpistol för att få mannen att lugna ner sig.

Mannen frias från anklagelserna om våld mot tjänsteman. Att spraya pepparspray på polisen var inte allvarligt nog.

Mannen döms för olaga hot eftersom han också har hotat en personlig assistent som arbetade i hemmet.

Förutom att mannen döms till fängelse ska han betala skadestånd till sin mamma med totalt 32 500 kronor.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.