Hela listan: Dessa lag tävlar i Företagsstafetten

Förra gången kände sig 41 lag manade att ställa upp i Företagsstafetten. I år har intresset växt kraftigt och 70 lag är anmälda.
Ulricehamn • Publicerad 24 januari 2019
Företagsstafetten körs på fredag kväll.
Företagsstafetten körs på fredag kväll.Foto: Foto: Jan Pettersson

Dagen före världsåkarna ger sig iväg ut från skidstadion på Lassalyckan är det dags för Företagstafetten. Fyra åkare utgör ett lag och det innebär att totalt 280 skidåkare ska köra en slinga på 1,8 kilometer.

– Jag tror att arbetsplatser ser det här som en kul och rolig aktivitet med friskvårdstema. Alla på ett företag kan vara med, de som inte åker står på läktaren och hejar och efteråt väntar festen Uppvärmningen i fotbollshallen, säger Catharina Ramhult, tävlingsledare.

Segrande lag kan förutom äran se fram emot en prisutdelning på den efterföljande festen där det dessutom lottas ut priser till ytterligare två lag.

– Även de som hejar kan vinna. I år delas pris ut till bästa hejarklack och det bäst klädda stafettlaget kammar också hem ett pris, säger Catharina.

Då det är glada amatörer som gör upp i spåren är det professionell nivå på speakern.

Det är Kjell-Erik Kristiansen som håller i mikrofonen och vid sin sida har han Lars Karlsson, tidigare bankchef i Ulricehamn.

Norrmannen Kjell-Erik Kristiansen har gjort omkring 500 världscuptävlingar och elva VM som speaker.

Det var hans röst som hördes även för två år sedan och för honom, liksom övriga delar i världscuporganisationen, är fredagens företagstävling ett bra tillfälle att testa utrustningen inför helgens lopp.

De som vill få sina skidor preparerade enligt konstens alla regler kan komma till stadion lite tidigare där bland annat den gamle storåkaren Christer Majbäck finns på plats för att ge proffsvallahjälp till de som önskar.

Carina CarlzonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.