Annons
Nyheter

Hastigheten kan sänkas

Hastigheten utanför Ulrikaskolan kan komma att sänkas.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010

Det skriver serviceförvaltningen i sitt svar till Brukarrådet. Förvaltningen hänvisar till den så kallade hastighetsplan som just nu genomförs i Ulricehamn. Syftet är att se över hastigheten och utifrån resultatet ta fram förslag till hur en trafiksäker miljö kan skapas.

Översynen genomförs under 2010 och beräknas vara klar och redovisad nu i december.

Annons

– Jag vill inte föregå resultatet av den. Men det är inte uteslutet att hastigheten kan komma att ändras, säger kommunens trafiksamordnare Lena Carlbergh vid kommunens serviceförvaltning.

I svaret till Brukarrådet konstateras att serviceförvaltningen har begränsat hastigheten vid de flesta skolor och förskolor till 30 kilometer i timmen.

”Enligt vår bedömning så ligger Ulrikaskolan längre ifrån vägen så att det är en säkrare övergång, skolans indelning är ju ifrån början att de som bor på den västra sidan av Tre rosors väg tillhör Bogesundsskolan och på den östra sidan tillhör Ulrikaskolan.

Förutom resultatet av den hastighetsplan som serviceförvaltningen inväntar, kommer frågan om trafikmiljön att tas upp ytterligare i trafiksäkerhetsgruppen. Ett yttrande från polisen kommer också att begäras in.

Senaste tillfället som Ulricehamns kommun lät göra en hastighetsmätning utanför Ulrikaskolan var 1997. Det är kommunens energibolag Ueab som genomför dessa så kallade trafikmätningar, på uppdrag av kommunen.

Varför mätningar inte gjorts under senare tid vet inte kommunens trafiksamordnare Lena Carlbergh

– Jag har varit trafiksamordnare sedan mars förra året. Nu görs en hastighetsplan och i den ingår en koll av hastigheten. Men varför ingen har gjorts tidigare har jag inget svar på, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons