Här testar Falk, Kalla – och en diskret Johaug

I myllret av världscupåkare som testade bana och skidor på fredagsförmiddagen: Hanna Falk, Charlotte Kalla – och en väl dold Therese Johaug.
Ulricehamn • Publicerad 25 januari 2019
Hanna Falk, för helgen i Ulricehamns IF:s dräkt, resonerar med landslagsbasen Rikard Grip och en annan i blågula teamet under fredagsförmiddagens testpass.
Hanna Falk, för helgen i Ulricehamns IF:s dräkt, resonerar med landslagsbasen Rikard Grip och en annan i blågula teamet under fredagsförmiddagens testpass.Foto: Lars Näslund

Men den nyfikne som ville kolla in den norska suveränen fick ha ögonen på skaft.

Therese Johaug körde omkring på Lassalyckan iklädd en sorts huva på huvudet som täckte det mesta. Minusgrader, visst, men kanske främst för att få en viss lugn och ro, så extremt uppmärksammad som hon är.

Världens överlägset bästa kvinna i skidspåren denna vinter, Norges Therese Johaug, var på sprudlande humör på scenen under invigningen. Mer diskret under fredagens träning, där ansiktet doldes väl.
Världens överlägset bästa kvinna i skidspåren denna vinter, Norges Therese Johaug, var på sprudlande humör på scenen under invigningen. Mer diskret under fredagens träning, där ansiktet doldes väl.Foto: Lars Näslund

Medan servicefolk och tränare höll koll på hundratals par skidor susade världscupåkarna fram – och såg ut att trivas när solen började spela över skidstadion.

Många skidor att hålla ordning på blir det.
Många skidor att hålla ordning på blir det.Foto: Lars Näslund

Där var Charlotte Kalla, till synes samlad, när hon gav sig ut på ytterligare ett varv.

Charlotte Kalla tog en klunk vätska innan hon gav sig ut i spåret igen.
Charlotte Kalla tog en klunk vätska innan hon gav sig ut i spåret igen.Foto: Lars Näslund

Där var Hanna Falk, för dagen i Ulricehamns IF:s överdragskläder och inte landslagets. Efter testvarvet stod hon en bra stund och snackade med skidlandslagets boss Rikard Grip och två andra i blågula teamet.

Ryska servicemän testar glidet.
Ryska servicemän testar glidet.Foto: Lars Näslund

Och där var glid-testargängen som åkte upp och ner, upp och ner för den särskilda vallatestbacken.

Men där var i n t e Maja Dahlqvist, borlängetjejen, som skulle åkt i landslagsdressen. Hon har blivit krasslig, meddelades det.

Viktor Thorn kör världscupen i blågult, men klubbadressen är Ulricehamns IF.
Viktor Thorn kör världscupen i blågult, men klubbadressen är Ulricehamns IF.Foto: Lars Näslund

Viktor Thorn tävlar som bekant för Ulricehamns IF, även om han kommer från Bengtsfors och bor i Torsby. 22-åringen föreföll laddad inför träningsåkningen.

– Jag siktar på att slå mig in bland topp tio, sa han, och var exalterad av invigningen på torsdagskvällen.

– Jag har aldrig sett så mycket folk på en världscupinvigning som där.

Hm... vilket skidpar ska jag välja i dag då..?
Hm... vilket skidpar ska jag välja i dag då..?Foto: Lars Näslund
Lars Näslund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.