Annons

Hallå där: Stefan Andersson som representerar polisen på pridefestivalen

I veckan pågår konst- och kulturfestivalen West Pride i Göteborg, i år även Euro Pride. Stefan Andersson från polisen i Ulricehamn har varit där.
Ulricehamn • Publicerad 17 augusti 2018
Stenbock, Stenbockskolan
Poliser på plats dagen efter
Stenbock, Stenbockskolan Poliser på plats dagen efter

Vad har du gjort på festivalen?

– Jag har varit där som representant för polisen. Vi har en husbil och ett tält som vi bemannar och vi är där för att kommunicera och prata om polisen. Vi har två spår. Ett är att belysa hatbrott och visa på berättelser om vad folk varit med om. Sedan handlar det även om rekrytering. Det är många som söker till polisutbildningen men det blir ändå tomma stolar. Sedan har vi delat ut pennor och tatueringar som det står polisen på.

Annons

Hur har det varit?

– Det har varit jättebra, väldigt uppskattat. Många kommer fram och pratar och ställer frågor. Det är stort intresse för rekryteringen. Sedan är det väldigt go stämning. Det är gemytligt och man får väldigt fin kontakt med människor.

Hur säljer du in polisyrket?

– Polisen är ju en sluten värld och vi får många frågor. Det handlar om arbetstiderna, om det är farligt eller om man är rädd. Man får ju varken svartmåla eller skönmåla.

Varför är du med på detta?

– Det finns flera skäl. Dels tycker jag det är bra vi är med. Det är ett bra sätt att möta allmänheten och få kontakter. Sedan är det viktigt att satsa på rekryteringen.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons