Greps efter biljakt - misstänks för ytterligare inbrott

En man som misstänks för ett villainbrott i Ulricehamn i december misstänks nu för ytterligare ett villainbrott.
Ulricehamn • Publicerad 2 januari 2019
Arkivfoto. Bilden har inget direkt samband med artikeln.
Arkivfoto. Bilden har inget direkt samband med artikeln.

Mannen omhäktades nyligen misstänkt för inbrottet i Ulricehamn den 1 december. I samband med detta tillkom misstankar om ytterligare brott. Bland annat handlar det om ett villainbrott som skedde dagen innan, den 30 november, i Brämhult.

Enligt åklagare Andreas Lennartsson handlar det bland annat om att polisen har hittat stöldgods som kan knytas till inbrottet i Brämhult.

Mannen misstänks nu också för grovt rattfylleri eftersom provtagning visat att han hade narkotika i blodet i samband med den biljakt som skedde efter inbrottet i Ulricehamn.

– Under utredningens gång har det visat sig att han var påverkad av narkotika under den här bilfärden. Sedan har det tillkommit misstankar om ytterligare ett villainbrott, säger Andreas Lennartsson.

Det var vid 21-tiden på lördagen den 1 december som en villaägare på nedre Fredriksberg upptäckte att det hade skett ett inbrott.

Redan innan dess under samma dag hade en polispatrull från Borås försökt få stopp på en förare på Maskinvägen i Ulricehamn. Föraren försökte smita från polisen och det blev en biljakt på vägen på Jönköping innan polisen till sist fick stopp på mannen.

Mannen greps misstänkt för grov stöld i Ulricehamn och grov vårdslöshet i trafik.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.