Annons
Nyheter

Grävmaskin välte i Åsunden - föraren räddade sig iland

En grävmaskin välte ned i Åsunden vid arbete nära strandpromenaden i Ulricehamns centrum på tisdagsmorgonen. Föraren tog sig ur hytten och simmade i land.
Nyheter • Publicerad 23 september 2014
Grävmaskinen välte rakt ned i vattnet och sjönk vid arbete på strandpromenaden i Ulricehamn.
Grävmaskinen välte rakt ned i vattnet och sjönk vid arbete på strandpromenaden i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Grävmaskinen välte rakt ned i vattnet och sjönk vid arbete på strandpromenaden i Ulricehamn
Grävmaskinen välte rakt ned i vattnet och sjönk vid arbete på strandpromenaden i UlricehamnFoto: Pernilla Rudenwall Petrie

Incidenten inträffade då en grävmaskinist arbetade precis i strandkanten. Maskinen, som stod på en provisorisk stenstrand, fick övervikt åt sjösidan och välte i.

Föraren till maskinen lyckades alltså på egen hand ta sig ur hytten och kunde simma upp till ytan och in till land. Där fick han hjälp ur vattnet av en kollega. Mannen hade inga synliga fysiska skador.

Vid 11.20 påbörjades bärgning av grävmaskinen som ska upp ur vattnet. Det är i nuläget inte känt om någon diesel eller olja läckt ut vid olyckan.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons