Annons
Nyheter

God tillväxt i Ulricehamns företag

I rankingen Årets företagarkommun klättrar Ulricehamn i år från plats 125 till 81. Även Tranemo klättrar men ligger lågt.
Nyheter • Publicerad 30 september 2014

Det är organisationen Företagarna och kreditupplysningsföretaget UC som tillsammans gör rankingen Årets företagarkommun. Det som är lite speciellt med rankingen är att det är fokus på tillväxt. Det som mäts är hur stor tillväxt företagen i Sveriges kommuner haft under det senaste året och i och med att det enbart är i förhållande till året före, oavsett nivå, är det inte helt rättvisande att jämföra listan över tid.

Fakta är dock att jämfört med andra kommuner har tillväxten bland företagen i Ulricehamn och Tranemo varit något bättre det senaste året. Ulricehamn hade 125:e bäst tillväxt 2013 och är nu på plats 85. Tranemo har betydligt mycket lägre tillväxt. 217 kommuner i landet är bättre på den fronten än Tranemo som förra året bara hade fyra kommuner efter sig i tillväxttabellen.

De fyra faktorer som UC och Företagarna tittar på är omsättning, resultat, antal företag och kreditvärdighet.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons