Annons

Fräck Uport-stöld – VIP-biljetter såldes på Facebook

Under fredagen stals ett antal VIP-band vid biljettkassan. Senare under kvällen lades de ut till försäljning på en lokal köp- och säljgrupp på Facebook – för mer än dubbla priset.
Ulricehamn • Publicerad 4 augusti 2018 • Uppdaterad 5 augusti 2018
10-15 VIP-armband stals under fredagen.
10-15 VIP-armband stals under fredagen.Foto: Victor Hultgren

Under fredagen inträffade en fräck stöld vid Uports biljett-tält. När personen som stod i kassan vände sig bort för en passade en man på att slita åt sig ett antal VIP-band. Personalen försökte att jaga efter mannen utan att få fatt i honom.

– Vi vet inte hur många det handlar om, men kanske 10 till 15 stycken, säger Cathrine Martinsson som är biljettansvarig.

Annons

För att ta sig in på festivalområdet krävs att man har ett vanligt festivalband. Om endast det vita VIP-bandet sitter på handleden stoppas man i entrén.

– Det kom två killar i går kväll med varsitt VIP-band och frågade om man inte behövde något mer. När vi sa att de banden var stulna lämnade de ifrån sig det direkt, säger Cathrine Martinsson.

De två killarna berättade att de hade köpt banden på en lokal köp- och säljgrupp på Facebook. Priset de hade fått betala för banden var 1300 kronor. Det ordinarie priset i kassan ligger på 500 kronor.

– Vi hittar inte användaren nu så han måste ha tagit bort sin profil, säger Cathrine Martinsson som på lördagskvällen inte visste om händelsen är polisanmäld eller inte.

– Det är så irriterande, men vi lärde oss något i alla fall.

Det är i nuläget oklart hur många som har köpt de stulna banden eller hur många som har fått de avklippta vid entrén.

Victor Hultgren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons