Annons
När polisen kom hem till en man i ett samhälle i Ulricehamns kommun hittade man flera cannabisplantor. Nu döms mannen för narkotikabrott.
Ulricehamn • Publicerad 18 maj 2018
Foto: Ted S. Warren

Det var efter larm om ett bråk som polisen gjorde besök i mannens lägenhet. Då hittade man fem stycken cannabisplantor.

Mannen hävdade att en bekant hade bett honom ta hand om plantorna eftersom dennes fru skulle komma på besök. Därför ville han inte dömas för narkotikabrott utan för medhjälp till narkotikabrott.

Annons

Tingsrätten konstaterar nu att det visserligen kan stämma att det inte är mannens plantor. Men mannen har vetat om att det är narkotika och han har haft dem i sitt hem under i alla fall en eller två dagar. Plantorna skulle dessutom ha gett ”en inte obetydlig mängd cannabis”.

Sammantaget anser tingsrätten att mannen har gjort sig skyldig till narkotikabrott. Mannen döms också för att ha varit påverkad av narkotika vid ett annat tillfälle.

Tingsrätten skriver i domen att straffvärdet för gärningarna är en månads fängelse. Men mannen uppger att han har fått ett jobb och slutat använda narkotika. Bland annat lämnar han prover för att visa att han är drogfri. Detta bidrar till att tingsrätten bestämmer påföljden till skyddstillsyn.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons