Annons

Flera inbrott: Båtförening manar till vaksamhet

Efter flera inbrott i Båtsällskapets stuga och olika båthus uppmanas nu allmänheten att hålla ett vakande öga.
Ulricehamn • Publicerad 6 juni 2018
Flera inbrott har den senaste tiden uppmärksammats av Båtsällskapet i Ulricehamn. Nu uppmanar de på sin Facebook-sidan allmänheten att vara vaksamma.Foto: Pernilla Rudenwall

Fyra gånger den senaste tiden har det varit inbrott i Båtsällskapets klubbhus och någon har brutit upp nyckelskåpet. Utöver det har tre båthus haft inbrott berättar Johan Alterby som är administratör på Båtsamverkan Åsunden Ulricehamn.

– Ja, vi tog en person på bar gärning och jag tror inte att denne kommer tillbaka igen. Men det kan vara andra personer i farten så man får gärna vara lite mer observant än vanligt på människor som är ute på bryggorna och verkar misstänksamma.

Annons

Han tillägger:

– Sedan ska man ju inte lämna något värdefullt i båtarna men det tror jag att det flesta har koll på.

Enligt Johan Alterby är det mat och dryck som stulits i samband med inbrotten.

Händelsen polisanmäldes under tisdagen men anmälan är nedlagd bekräftar jourhavande förundersökningsledare Jan Johansson i Borås.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons