Annons

Flera anmälda brott under helgen

Under lördagseftermiddagen och natten mot söndagen skedde en rad polisiära händelser i Ulricehamn och Tranemo.
Ulricehamn/Tranemo • Publicerad 9 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Redan under eftermiddagen vid klockan 14 larmades polisen till en adress i Tranemo då en kvinna ville anmäla att hon blivit utsatt för misshandel av en person hon har en relation till.

– En patrull åkte dit för att skriva en anmälan men ingen person är frihetsberövad i nuläget, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Annons

Några timmar senare vid 18-tiden kontrollerades en man född i början på 80-talet på Södra Kyrkogatan. Han misstänks nu för innehav av narkotika och polisen har skrivit en anmälan om narkotikabrott.

Klockan 20.15 anmälde en villaägare i Bredaslätt att de hade haft inbrott under dagen.

– Det var en rejäl oreda i huset men lite oklart vad som är stulet i nuläget, säger Magnus Söderqvist.

Enligt anmälaren har inbrottet skett någon gång under lördagen mellan 13-tiden tills att det upptäcktes vid 20-tiden på kvällen. En teknisk undersökning ska ske så fort som möjligt enligt Magnus Söderqvist.

– Jag har inte uppgifter om tillvägagångssätt, säger han.

Strax efter det vid halv niotiden på kvällen ringde en fotgängare in till polisen och ville anmäla en bilist som enligt anmälaren hade kört vårdslöst på Börstigsvägen.

– Enligt fotgängaren hade denne i princip fått kasta sig ur vägen då bilisten hade kört upp på trottoaren. Men det är svårt för oss att gå vidare med sådana här ärenden för vi har inte fått tag på bilisten och vi har inte fått in registreringsnumret.

Under natten mellan lördag och söndag fick polisen även in larm om ett fylleri på Storgatan.

– Det var en berusad ung flicka – under 18 år – som patrullen fick köra hem till vårdnadshavare, säger Magnus Söderqvist.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons