Annons

Fler kyrkor har drabbats av stölder

För drygt en vecka sedan drabbades kyrkan i Gällstad av en stöld. Sedan dess har flera kyrkor i Jönköpingstrakten drabbats av liknande stölder.
Jönköping • Publicerad 29 maj 2018 • Uppdaterad 30 maj 2018
Flera kyrkor har drabbats av stölder där tjuvarna bland annat stjäl gräsklippare. Gräsklipparen på bilden har dock inget direkt samband med artikeln.
Flera kyrkor har drabbats av stölder där tjuvarna bland annat stjäl gräsklippare. Gräsklipparen på bilden har dock inget direkt samband med artikeln.Foto: Hasse Holmberg / TT

Polisen har även lyckats gripa tre personer när de försökte stjäla en åkgräsklippare och ett släp från en kyrka utanför Vetlanda. Detta skedde natten till tisdagen. Det rör sig om två män och en kvinna, samtliga i 45- till 50-årsåldern.

Det var fredagen den 18 maj som det upptäcktes att det hade skett en stöld vid kyrkan i Gällstad. Någon hade tagit en åkgräsklippare, en lövblås, två handgräsklippare och ett antal trimrar. Värdet av det stulna uppskattades till cirka 100 000 kronor.

Annons

Det har alltså skett flera liknande stölder i Jönköpingstrakten. Det är dock fortfarande oklart om stölderna har något samband med varandra.

Exakt var den senaste stölden skedde vill inte polisen säga.

– Jag vill inte säga det eftersom jag inte vill peka ut platsen då det varit flera stölder av åkgräsklippare på senaste tiden. Sen om de har något samband, det vet jag inte, säger Thorbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen, till P4 Jönköping.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons