Nyheter

Festivalfesten fortsätter nästa år

Uportarrangören Sebastian Andersson är väldigt nöjd med festivalhelgen, och han lovar redan på en fortsättning.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013
State of Drama var ett av alla band som drog storpublik.
State of Drama var ett av alla band som drog storpublik.Foto: Lisa Jalakas
Foto: 

– Det har gått bra som fan. Allt har klaffat. Vi är sjukt stolta över oss själva. Vi visste att vi skulle rodda ihop det, men att allt skulle gå så här bra hade vi inte vågat hoppas på.

Det blir en repris nästa år, det kan Sebastian Andersson intyga redan nu. När UT når honom på måndagsmorgonen har han och arrangörskollegorna redan bollat idéer om vilka bokningar som ska göras.

– Vi har suttit och diskuterat punkter vi vill förbättra. Vi vill bygga om vid barerna och göra om matstråket så att det blir mindre köer.

Småjusteringar som kan göra festivalupplevelsen bättre kommer alltså att göras, men annars förblir konceptet detsamma.

– Detta är vi, det är perfekt, säger Sebastian.

Hur ekonomin har gått ihop sig efter festivalen är än för tidigt att svara på, det går först att se när alla fakturor är betalda och när alla löner har betalats ut, menar Sebastian.

– Satsningen har absolut varit värd det, oavsett hur det ekonomiska resultatet blir. Den marknadsföring vi fått när vi visat alla att vi kan göra detta är värd så mycket mer.

För Sebastian och alla som medverkade under festivalen blev arrangemanget som en enda stor övning i teambuilding.

– Igår när allt var klart kom det nästan glädjetårar. Vi har haft jävligt stor press på oss själva, så då kunde vi äntligen andas ut. Jag vill tacka alla som kom och alla som arbetade under festivalen. Jag är skitstolt över Ulricehamn, säger Sebastian Andersson.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.