Annons

Fängslades i Israel - snart hemma igen

Ulricehamnaren Anna Dressler som fanns med på båten Freedom for Gaza och frihetsberövades i Israel är på väg hem igen.
Ulricehamn • Publicerad 8 augusti 2018
Anna Dressler från Ulricehamn var med på Freedom for Gaza.Foto: Anne Engström

Det var natten till lördagen som den israeliska marinen bordade det svenskflaggade skeppet Freedom for Gaza.

Skeppet tillhör den svenska organisationen Ship to Gaza, som befann sig på biståndsaktion utanför Gazaremsans kust.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Ship to Gaza bordades skeppet på internationellt vatten och de tolv besättningsmedlemmarna fördes till Israel.

– Ingen är skadad och efter omständigheterna mår de bra, men de har förts dit mot sin vilja, sa Dror Ferrier, talesperson för Ship to Gaza vid tillfället.

På onsdagen kom ett nytt pressmeddelande från Ship to Gaza där man skrev att alla Svenska besättningsmedlemmarna kommer att deporteras från Israel senast under onsdagen.

Anna Dressler deporterades redan under tisdagen till Berlin och väntas komma till Sverige under onsdagskvällen.

Ship to Gaza är en förening som sedan 2010 har arbetat med att försöka skicka humanitärt bistånd till Gaza samtidigt som man vill skapa uppmärksamhet kring blockaden av området.

På den första resan, som fick mycket uppmärksamhet, deltog bland annat författaren Henning Mankell och riksdagsledamoten Mehmet Kaplan. Föreningen har sedan dess genomfört ett flertal aktioner. Bland annat har man försökt föra ut hantverk och jordbruksprodukter från Gaza.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons