Annons
Nyheter

Ett ögonblick Monica Sanneving...

... ägare till Café Söder i Ulricehamn som har lagt ut verksamheten till försäljning.
Nyheter • Publicerad 4 november 2010
Foto: Henrik Erickson

Varför ska du sälja caféet?

– Jag fyller 65 år i mars och då är det dags att lägga av med det här. Jag har då haft verksamheten i exakt 15 år. Jag tog över efter Ella Johansson som drev det under samma namn. Ella hade caféet lika lång tid som jag.

Annons

Cafe Södér är känt som hantverkarnas frukostcafé i Ulricehamn. Hur har det blivit så?

– Vi har alltid öppnat klockan sex eller, allra senast, halv sju på morgonen. Det har gjort att vi byggt upp en kundkrets kring frukosten. När de andra caféerna öppnar är frukostrasten redan förbi.

Vad kommer du sakna mest med cafélivet?

– Gemenskapen. Vi har blivit som en familj här, jag och mina kunder. Jag jobbade inom vården innan jag blev caféägare och jag har aldrig längtat tillbaka. Samtidigt är det ett slitsamt liv med ständigt tidiga morgnar.

Har du några krav på din efterträdare?

– Den som tar över får givetvis forma verksamheten efter eget tycke och smak men jag har ett krav. Det ska fortsätta vara ett morgoncafé. Inget får ändra på den saken.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons