Annons

En skadad efter bråk med yxa – ett 20-tal personer inblandade

Polis larmades vid 02-tiden natten till tisdagen till Timmeleparken efter bråk och misshandel i ett stort gäng.
Timmele • Publicerad 1 maj 2018 • Uppdaterad 2 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till Timmeleparken efter att en berusad person börjat bråka. Ett 20-tal personer ska ha befunnit sig på platsen när händelsen inträffade.

– En berusad person där har kommit i bråk med några. Han tar fram en yxa och ska börja veva, men de stoppar honom från detta, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen, till Borås tidning.

Annons

Peter Apelqvist uppger också för BT att mannens flickvän ska ha sprutat med pepparspray och att hon därför är misstänkt för ringa misshandel. Än så länge är omständigheterna oklara och Apelqvist berättar för BT att många inte velat anmäla händelsen.

– Någon ska även ha blivit nedslagen i samband med bråket men det är oklart vem. Det är också oklart om det verkligen var pepparspray eller någon laglig variant. Det är en pågående utredning och många personer som ska förhöras innan vi kan få klarhet i det här, säger Magnus Söderqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

Ett par timmar efter att polisen varit på plats i Timmeleparken fick de uppgifter om att en man i 25-årsåldern ska ha fått en smäll av en yxa i huvudet. Polisen tog då upp en anmälan och mannen fördes till sjukhus för vård. Det var dock inga livshotande skador.

– Han har själv ringt hemifrån och sagt att han har fått en yxa i huvudet och blöder. Vi vet inte riktigt hur det har gått till, säger Peter Apelqvist, till BT.

I övrigt var det en lugn valborgskväll i Ulricehamnsområdet och polisen tackar det dåliga vädret för det.

– Vi är inte precis ledsna över det vädret, säger Magnus Söderqvist.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons