Annons

En frias från våldsam misshandel utanför pizzeria

En av männen som misstänktes för en våldsam misshandel utanför en pizzeria frias nu.
Ulricehamn • Publicerad 17 maj 2018
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Misshandeln skedde en kväll i januari utanför en pizzeria i Ulricehamns kommun. Enligt flera vittnen var det två män som gav sig på en tredje ung man.

Enligt vittnena handlade det om grovt våld med hårda sparkar och slag mot både offrets bröstkorg och huvud. Någon ska även ha hoppat på offrets huvud.

Annons

En man från Ulricehamns kommun greps efter misshandeln och dömdes som skyldig till bland annat grov misshandel. Påföljden blev ett år och tre månaders fängelse. Den dömde ska också betala ett skadestånd på 42 000 kronor till offret.

Den andra mannen som polisen misstänkte var delaktig i misshandeln kunde frihetsberövas först i början av april när han själv kom in på polisstationen i Jönköping.

Det handlar om en man i 20-årsåldern från en ort i Småland. Åklagaren åtalade sedan även denne man för misshandeln.

Nu har Borås tingsrätt hållit huvudförhandling och tagit ett beslut. Detta blir alltså att fria mannen.

Offret sa visserligen under rättegången att han var säker på att det var den här mannen som deltog i misshandeln. Men rätten tar upp att offret tidigare har sagt att han inte var säker på vem den andre gärningsmannen var. Även de andra vittnena har uttryckt osäkerhet i frågan.

Rätten skriver också i domen att det inte finns någon närmare teknisk bevisning som binder mannen vid platsen.

Sammantaget konstaterar rätten att det finns för mannen besvärande omständigheter men att det inte kan sägas säkert att det var den här mannen som deltog i misshandeln. Därför frias han från anklagelserna.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons