Annons
Nyheter

Elever väntade förgäves på Sd

Sverigedemokraternas ungdomsförbund dök aldrig upp till den planerade frågestunden i Tingsholmsgymnasiet under torsdagen. En fullsatt aula väntade förgäves.
Nyheter • Publicerad 4 september 2014
Aulan var full men scenen tom då Sd skulle prata politik på Tingsholmsgymnasiet.
Aulan var full men scenen tom då Sd skulle prata politik på Tingsholmsgymnasiet.Foto: Anette Westerlund

Det var helt fullt i aulan på Tingsholm då Sverigedemokraternas ungdomsförbund skulle presentera partiets politik och svara på frågor strax efter klockan nio på torsdagen.

Efter att alla väntat i tio minuter kunde skolans ansvarige Mattias Nordgren bara konstatera att inga Sverigedemokrater dykt upp.

Annons

I ett mail till UT förklarar Mattias Bengtsson, kandidat för Sd i kommunvalet i Ulricehamn, varför det inte blev något anförande i aulan.

– Vi blev helt uppslukade av de diskussioner vi hade med elever i klassrummet som vi blivit tilldelade. Vi glömde helt bort tiden och det var vårt eget misstag, förklarar han.

Sd tackade nej till att delta i den stora debatten i Sim- och sporthallen som avslutar temadagen på skolan. Anledningen var, enligt Mattias Bengtsson, att deras debattör blivit sjuk.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons