Annons
Nyheter
I samband med ekonomernas modevisning på Tingsholmsgymnasiet för några veckor sedan ska ett antal elever som deltog i modevisning ha druckit alkohol.
Nyheter • Publicerad 30 november 2010

Uppgiften bekräftas av elever som UT pratat med. Bilder från händelsen ska enligt samma källor dessutom finnas ute på Facebook.

Enligt Martin Schmauch, lärare vid skolan och ansvarig i samband med modevisningen, säger att den påstådda händelsen är föremål för diskussion med rektorn.

Annons

– Självklart är det förbjudet att använda alkohol på skolan och i samband med skolarbete. Om det förekommer ska det tas upp till diskussion, säger Martin Schmauch.

Kan du bekräfta att vissa elever konsumerat alkohol i samband med modevisningen?

– Det är inget som jag vill diskutera här, det får du ta med min chef.

Men du kan bekräfta att du själv har tagit upp frågan med din chef?

– Vi har en sådan diskussion, ja.

Yvonne Josefsson, rektor vid Tingsholmsgymnasiet, bekräftar uppgifterna.

– Jag har fått till mig rykten att det ska ha förekommit alkohol vid modevisningen. Därför har jag varit inne i klassen och pratat om vad som gäller.

Hur reagerade du när du fick höra om händelsen?

– Jag blev besviken.

Vad sa du till eleverna?

Annons

– Att det inte får förekomma alkohol i skolan eller under skolarbete. Jag var väldigt tydlig med det. Eleverna i klassen hade också full förståelse för detta.

Hur pass utbrett tror du detta är?

– Det är första gången jag har haft anledning att ta upp detta med elever på det här sättet. Det är synd att det ska behövas. Samtidigt förstår jag att det hos eleverna finns en utbredd medvetenhet om vad som gäller.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons