Annons

Efter sju nätter i Toyotan i Ulricehamn – Åsa ger inte upp kampen för att hitta katten Molly

Katten Molly fortsätter att hålla sig undan sin matte. Efter sju nätter sovandes i Toyotan invid kanotklubben i Ulricehamn åker Åsa Johansen och hennes dotter Malin hem för att vila ett par dygn – innan de återvänder.
Ulricehamn • Publicerad 24 juni 2019
Mamma Åsa och dotter Malin Johansen vid Toyotan som de nu sovit sju nätter i under letandet efter Åsas katt Molly, som gömmer sig runt kanotklubbens hus vid Åsunden i Ulricehamn. När är de på väg hem till Gävle för att ladda batterierna.Foto: Lars Näslund

– Vi har knappt sovit något alls i natt. Natten till i går var det bara sex grader och i natt måste det ha varit ännu kallare, säger Malin Johansen.

UT träffade mor och dotter på måndagen när de hade satt sig i bilen och påbörjat ännu en resa hem till Gävle utan Molly.

Den eftersökta katten Molly, en före detta vildkatt.Foto: Privat
Annons

– Det är tur att vi har Bengt och Kerstin (som bor i närheten, UT:s anm). De säger att de löpande ska titta till vid kanotklubben och se om det hänt något vid fångstburen medan vi är borta, säger Åsa Johansen.

Sedan UT först skrev om kattdramat i onsdags har många ulricehamnare uppmärksammat dem där de alltså tillbringat dag och natt vid kanotklubbens gula hus vid Åsundens strand. Då hade det gått fem dagar sedan Molly, en vildkatt som Åsa Johansen tog hand om för ett halvår sedan, hade slitit sig när de stannat till på parkeringen för att ta en fikapaus på väg hem till Gävle efter en tur till Gekås i Ullared.

Malin Johansen vid kanotklubbens lokaler i Ulricehamn, vid Åsunden. En fångstlåda har placerats ut – hittills utan att övertyga Molly om att kliva in.Foto: Lars Näslund

Trots att de fått hjälp med att sätta ut en fångstbur, trots att de lagt ut kattgodis om och om igen, trots att Molly vid flera tillfällen synts springa fram från utrymmet under klubbstugan, har kampen för att fånga in henne varit förgäves.

– Vi har ju trott att hon till slut skulle komma till oss eller buren för att få mat. Vi har provat lägga ut skinka, räckor och kyckling där. Men inget har fungerat, det lutar väl åt att hon får i sig mat på något annat sätt. Men hon är ju inte van att äta möss eller fåglar, säger Åsa Johansen, som även berättar att de sprutat kattmynta runt fångstburen för att locka.

Du funderar inte på att ge upp kampen om Molly?

– Aldrig! Nu ska vi hem och byta kläder och ta med oss varma täcken och är tillbaka på onsdag eller torsdag. Molly ger vi inte upp i första taget och det blir ju så retfullt när vi vet att hon är där. Hon syntes till så sent som vid elvatiden i går kväll.

Åsa och Malin hoppas att någon som läser detta har nya idéer om vad de skulle kunna göra.

– Man får ju tankar som att sätta brädor eller nät runt huset och bara ha en liten öppning. Eller skaffa sig en bedövningspil.

Många har engagerat sig i ansträngningarna. Mest på gott, men inte alltid.

– Vi har blivit lite som apor i en bur där nere. Många har kört sakta förbi och pekat på oss i stället för att stanna och prata. Det är lite tråkigt.

På väg hem till Gävle för att ladda om inför fortsatt letande efter katten Molly.Foto: Lars Näslund
Annons

Vi frågar hur de orkar och Malin Johansen säger:

– Det kan vi inte förstå själva, men det är ju så att Molly betyder allt för mamma.

För mamma Åsa underlättas inte all väntan och letande av att hon lider av skolios i ryggen.

– Det blir långa dagar när man sitter på pass. Men vi är så tacksamma för all hjälp vi fått. Det blir hittelön om någon lyckas fånga in Molly.

Lars Näslund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons