Annons

Efter 18 dygn: De hoppas ny fångstbur ska locka försvunna katten

18 dygn har passerat – men Åsa och Malin Johansens kamp i Ulricehamn för att fånga in katten Molly har hittills varit förgäves. Nu ställer de hoppet till ännu en fångstbur.
Ulricehamn • Publicerad 1 juli 2019
Katten Molly håller sig fortsatt undan från att fångas in av ägaren Åsa Johansen och hennes dotter Malin.Foto: Lars Näslund

När UT tittade till vid kanotklubbens lokaler vid Åsunden på måndagseftermiddagen var det blåsigt och regnigt.

– Det tar på. Vi får ont i kropparna av att tränga ihop oss i bilen natt efter natt. Som det känns nu stannar vi kvar här tills på torsdag, sen måste vi nog åka hem till Gävle igen.

Annons

Mamma Åsa och dotter Malin Johansen sover i den lilla Toyotan invid klubbhuset för att inte missa möjligheten att få tag på Åsas älskade Molly, en före detta vildkatt.

UT har tidigare skrivit om hur Molly lyckades smita när de stannade till där för att ta en paus 12 juni efter ett besök på Gekås i Ullared.

Fångstburen som de tidigt fick hjälp med att placera ut har inte hjälpt. Men på måndagskvällen skulle de få hjälp av en kvinna med ytterligare en bur.

Åsa och Malin Johansen är inte längre övertygade om att Molly gömmer sig under klubbhuset.

– Hon har börjat röra sig lite längre sträckor. Men sent i lördags kväll såg vi henne här igen. Men då kom en bil och skrämde iväg henne igen, säger Åsa Johansen.

Lars Näslund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons