Dom: Notorisk rattfyllerist döms till fängelse

En man som tidigare dömts för bland annat rattfylleri ett flertal gånger döms nu återigen för rattfylleri till fängelse.
Tranemo • Publicerad 31 januari 2019
Foto: Johan Valkonen

Mannen, som är från en ort i Tranemo kommun, togs av polisen i maj när han körde bil i Svenljunga.

Polisen fattade misstankar om att mannen var påverkad av narkotika och han saknade dessutom körkort. Därför inleddes en utredning mot mannen, och han åtalades senare för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen har erkänt brotten.

Tingsrätten konstaterar nu att det är bevisat att mannen körde utan körkort och var påverkad av narkotika. Rätten konstaterar i domen att mannen förekommer i belastningsregistret 53 gånger och att han åtskilliga gånger har dömts för liknande brottslighet som han nu döms för.

Påföljden blir en månads fängelse. Rätten bestämmer också att mannen inte kommer att få tillbaka den bil som han körde vid tillfället och som togs i beslag.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.