Nyheter

Det mesta blir kvar i posten

Att postens företagscenter försvinner någon gång före 2013 innebär inte att posten i övrigt försvinner. Det försäkrar Lena Andersson, sedan i måndags chef för posten i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2010
När postens företagscenter senast om tre år skall bort kommer möjligen boxarna att flyttas till postombud. Än så länge finns de kvar i TP-huset, lovar Lena Andersson, ny postchef i Ulricehamn.
När postens företagscenter senast om tre år skall bort kommer möjligen boxarna att flyttas till postombud. Än så länge finns de kvar i TP-huset, lovar Lena Andersson, ny postchef i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är enbart företagsverksamheten som flyttas över till ombuden, vilka redan i dag har tagit över det mesta av den verksamhet som tidigare sköttes av posten.

Det finns så mycket mer än detta som man normalt förknippar med posten. Brevbärning är måhända det man allra först kommer att tänka på.

– Den kommer att vara kvar som tidigare, liksom postsorteringen, säger Lena Andersson.

De kunder som i dag har postboxar kommer att även i fortsättningen få ha det, men kanske på ett annat ställe, hos något av ombuden.

Anledningen till att förändringen sträcks ut under en treårsperiod är enligt Hanna Berggren på postens presstjänst i Stockholm att man arbetar med att ta fram alternativ till tjänster för de företag som är postens kunder.

– Det är för tidigt att säga hur det ser ut lokalt på olika orter, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.