Annons

Därför flög polishelikoptern över Ulricehamn

Ulricehamn • Publicerad 30 juli 2021
En polishelikopter flög under fredagseftermiddagen över Ulricehamn.
En polishelikopter flög under fredagseftermiddagen över Ulricehamn.Foto: Anna Leijon

Under fredagseftermiddagen, med start vid 14.10-tiden, kunde ulricehamnarna se och höra en polishelikopter som flög över de centrala delarna av staden.

Enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson vid region Väst, användes helikoptern vid sökandet av en försvunnen kvinna.

– Det är en kvinna som varit försvunnen i stugområdena vid Näsboholm hela natten. Vi skulle försöka lokalisera henne med helikoptern. Hon ska sen ha setts utanför någon föreningsstuga och verkar nu vara till rätta, säger han.

Enligt Fuxborg var helikoptern redan uppe i luften samband med polisbegravningen som ägde rum i Göteborg under fredagen.

– För dem tar det inte många minuter att ta sig till Ulricehamn, men hade de inte redan varit uppe hade helikoptern troligtvis inte används, säger han.

Anna LeijonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons