Annons
Nyheter

Dämpat hos M efter vallokalsundersökning

När SVT:s vallokalsundersökning rullades ut på TV-skärmarna i Moderaternas lokal på Storgatan drogs en dämpad suck.
– Vi gör som parti ett dåligt val. Nu återstår det att se om vi kan minska tappet lokalt, säger Lars Holmin.
Nyheter • Publicerad 14 september 2014
Stämningen var något dämpad hos Moderaterna på Storgatan när vallokalsundersökningen presenterades. M gör ett svagt val.
Stämningen var något dämpad hos Moderaterna på Storgatan när vallokalsundersökningen presenterades. M gör ett svagt val.Foto: Henrik Erickson
Hos Socialdemokraterna ser man ett regeringsskifte framför sig.
Hos Socialdemokraterna ser man ett regeringsskifte framför sig.Foto: Henrik Erickson

Med sina drygt 22 procent i riksdagsvalet backar Moderaterna med nästa 8 procentenheter jämfört med valet för fyra år sedan. I alla fall enligt SVT:s vallokalsundersökning som presenterades vid 20-tiden.

Hos Ulricehamns moderater var stämningen dämpad. Kommunalrådet Lars Holmin ville ändå gjuta mod i partikamraterna.

Annons

– Rösterna ska räknas också och de rödgröna har inte egen majoritet. Inte ens om Fi kommer in, säger Holmin.

– Det här är ett resultat som ingen kan vara riktigt nöjd med, fortsätter Holmin och syftar till läget med osäkerhet kring majoritet.

Hos Socialdemokraterna 100 meter söderut, på Järnvägstorget, var det muntrare. Lite bättre siffror än valet 2010 och en tydlig riktning att man tillsammans med V och Mp är större än Alliansen.

– Allt pekar mot ett regeringsskifte och det är positivt. Nu blir det intressant att se hur procenten hamnar. Det blir helt avgörande, säger Mattias Josefsson.

– Lokalt vet vi ju fortfarande ingenting. Nya Ulricehamn är en osäkerhetsfaktor. Hur många röster har de tagit och från vem, funderar Josefsson.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons