Annons

Butik utsatt för två inbrott på fyra dagar: ”En ren katastrof”

Butiken Smart Teknik, som bland annat reparerar trasiga mobilskärmar, utsattes under veckan för två inbrott.
Ulricehamn • Publicerad 27 december 2018 • Uppdaterad 28 december 2018
Alaa Abdelrazeq jobbar i butiken Smartteknik som ägs av hans bror Mohammad Abdelrazeq. I disken som slogs sönder under det första inbrottet låg mobiltelefoner som gärningspersonerna fick med sig från platsen enligt butiksägarens anmälan till polisen.
Alaa Abdelrazeq jobbar i butiken Smartteknik som ägs av hans bror Mohammad Abdelrazeq. I disken som slogs sönder under det första inbrottet låg mobiltelefoner som gärningspersonerna fick med sig från platsen enligt butiksägarens anmälan till polisen.Foto: Lovisa Hansson

Under julafton utförde okända personer ett inbrott i butiken Smart Teknik på Storgatan. Gärningspersonerna krossade rutan på dörren och tog sig in på den vägen.

– De har tagit mycket grejer. Många mobiler och datorer. Det måste ha gått snabbt. Det känns jobbigt nu, har ägaren Mohammad Abdelrazeq tidigare sagt till UT.

Annons

Inbrottet anmäldes till polisen som skickade ut tekniker för att undersöka brottsplatsen.

Men bara tre dagar senare hände det igen.

– Ja, de hade spikat för hålet med en skiva som någon nu har sparkat bort för att gå in igen och ta gods från butiken. Vi fick in anmälan vid 10-tiden under torsdagen men det verkar som att stölden skett under natten, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

bild 1/3
FOTO: Privat
Förödelsen efter första inbrottet. FOTO Privat.
Gärningspersonen eller personerna gick in genom den undra rutan vid båda inbrotten. FOTO: Privat.
FOTO: Privat
Förödelsen efter första inbrottet. FOTO Privat.

Alaa Abdelrazeq som jobbar i butiken som ägs av hans bror Mohammad, visar upp övervakningsfilmerna från inbrottet som upptäcktes i torsdags.

– Andra inbrottet så verkade det som att personen på övervakningskameran visste var han skulle gå. Därför tror vi att det är samma person som gjort båda inbrotten, säger han.

Övervakningsfilmerna har överlämnats till polisen.

Ägaren Mohammad Abdelrazeq uppskattar att det kommer att kosta runt 40 000 kronor bara att reparera det som förstörts i butiken vid inbrotten.

– Det är en ren katastrof för mig. Och att någon har gjort detta på julafton – det kan jag inte förstå, säger han.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons