Nyheter

Bryggan ordnar stor musikfestival

Nu är det klart. I sommar kommer Darin, The Sounds, Familjen och State of drama med flera till Uport musikweekend och Bryggans tillfälliga festivalområde.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2013
Maja Ivarsson, som var med i förra årets Så mycket bättre, kommer med det egna bandet The Sounds, och spelar.
Maja Ivarsson, som var med i förra årets Så mycket bättre, kommer med det egna bandet The Sounds, och spelar.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Eldkvarns Plura slänger av sig förklädet och spelar på Bryggans scen.
Eldkvarns Plura slänger av sig förklädet och spelar på Bryggans scen.Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Darin gjorde succé under förra sommarens Så mycket bättre. I sommar gör han det på Bryggans scen.
Darin gjorde succé under förra sommarens Så mycket bättre. I sommar gör han det på Bryggans scen.Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
State of drama kommer och spelar.
State of drama kommer och spelar.Foto: Arkivbild: Anette Westerlund

Det är Sebastian Andersson och restaurang Bryggan som ligger bakom sommarens stora musikfestival, Uport musikweekend, som kommer hållas på gräsmattan utanför restaurangen under första helgen i augusti.

Området kommer att spärras av och två scener kommer att byggas. En större och en lite mindre. Där kommer sedan att artistframträdandena att varvas. Sebastian Andersson hoppas arrangemanget ska dra 6000 besökare från när och fjärran. Det är inte så långt att åka till Ulricehamn från varken Stockholm, Göteborg eller till exempel Jönköping. Sebastian konstaterar att det är en rejäl satsning de gör, som handlar om miljontals kronor.

– Ja, vi går all in och hoppas att ulricehamnarna ska göra detsamma. Det är en chansning, vädret kan bli hur som helst. Men jag hoppas att hela stan hakar på och hjälper till att visa att Ulricehamn är den perfekta feststad som det är.

Kanske står han där med en ekonomisk förlust i slutändan, men förhoppningsvis blir den inte så stor. Han ser det på sikt, förhoppningsvis ska det här bli ett arrangemang som ska leva i några år framöver. En bra musikfestival tar några år att bygga upp. Men han oroar sig inte särskilt mycket. För Sebastian och de andra på Bryggan är festivalen ett sidoprojekt. De driver restaurang i huvudsak.

Biljetter kommer endast att säljas via internet och det är några dagar kvar innan det blir dags för biljettköp. Biljettpriserna ska hållas nere. Det är en av tankarna bakom arrangemanget. Runt 500 kronor kommer man få betala för två dagar. Då ska förhoppningsvis fler ha möjlighet att komma.

Fram till på söndag kommer ytterligare artister att presenteras.

– Vi tycker att det här är skitroligt!

Följ de andra bandsläppen på www.ut.se

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.