Brott: Tjuvar trängde sig in på lager – polisen letar efter misstänkta

Under måndagskvällen skedde ett försök till stöld på OKQ8 i Ulricehamn. Enligt polisen larmades de till platsen efter att personal tryckt på överfallslarmet.
Ulricehamn • Publicerad 11 juni 2019
Det var på bensinstationens paketlager som två gärningspersoner tog sig in under måndagskvällen. Arkivbild.
Det var på bensinstationens paketlager som två gärningspersoner tog sig in under måndagskvällen. Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall

Det var vid 21-tiden på måndagen som en polispatrull larmades till den aktuella bensinstationen i Ulricehamn. Enligt Johan Arne, stationsbefäl vid polisen i Borås, hade två personer trängt sig förbi personalen och tagit sig in på OKQ8:s lager.

– Då tryckte personalen på överfallslarmet. Efter att ha varit inne på lagret vittnar personalen om att personerna sedan hoppar in i en bil och lämnar platsen innan patrullen hinner fram, säger Johan Arne.

Det är i nuläget oklart om gärningspersonerna fick med sig något stöldgods från bensinstationen. Polisen skrev under måndagen en anmälan om försök till stöld.

Under tisdagen vid 17-tiden fick polisen ett samtal om att en av de misstänkta synts till i Ulricehamn.

– Vad jag kan läsa mig till i händelserapporten ska en i personalen ha sett en av gärningspersonerna och larmade polisen. Återigen åkte vi till platsen och försökte få fatt på personen med denne var inte kvar längre.

Finns det något signalement på personerna?

– Ja, det finns det men det är inget jag kan lämna ut. Det finns säkerligen även övervakningsfilmer som utredarna kan använda sig av och jag kan säga det att polisen spanar efter personerna.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.