Ulricehamn

Brott: Tjuvar trängde sig in på lager – polisen letar efter misstänkta

Ulricehamn Artikeln publicerades
Det var på bensinstationens paketlager som två gärningspersoner tog sig in under måndagskvällen. Arkivbild.
Foto: Pernilla Rudenwall
Det var på bensinstationens paketlager som två gärningspersoner tog sig in under måndagskvällen. Arkivbild.

Under måndagskvällen skedde ett försök till stöld på OKQ8 i Ulricehamn. Enligt polisen larmades de till platsen efter att personal tryckt på överfallslarmet.

Det var vid 21-tiden på måndagen som en polispatrull larmades till den aktuella bensinstationen i Ulricehamn. Enligt Johan Arne, stationsbefäl vid polisen i Borås, hade två personer trängt sig förbi personalen och tagit sig in på OKQ8:s lager.

– Då tryckte personalen på överfallslarmet. Efter att ha varit inne på lagret vittnar personalen om att personerna sedan hoppar in i en bil och lämnar platsen innan patrullen hinner fram, säger Johan Arne.

Det är i nuläget oklart om gärningspersonerna fick med sig något stöldgods från bensinstationen. Polisen skrev under måndagen en anmälan om försök till stöld.

Under tisdagen vid 17-tiden fick polisen ett samtal om att en av de misstänkta synts till i Ulricehamn.

– Vad jag kan läsa mig till i händelserapporten ska en i personalen ha sett en av gärningspersonerna och larmade polisen. Återigen åkte vi till platsen och försökte få fatt på personen med denne var inte kvar längre.

Finns det något signalement på personerna?

– Ja, det finns det men det är inget jag kan lämna ut. Det finns säkerligen även övervakningsfilmer som utredarna kan använda sig av och jag kan säga det att polisen spanar efter personerna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.