Brott: Misshandel ledde till att efterlyst hittades

En misshandel i Tranemo under fredagen ledde till att en man som var efterlyst för att avtjäna fängelsestraff kunde hittas och gripas.
Tranemo • Publicerad 16 november 2018
En man kunde gripas i Tranemo efter en misshandel under fredagen.
En man kunde gripas i Tranemo efter en misshandel under fredagen.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det var under fredagen som händelsen inträffade i centrala Tranemo. Enligt anmälaren ska han ha blivit misshandlad och hotad av en okänd man.

– Anmälaren har berättat för oss att det som inträffade var oprovocerat men det kommer givetvis att utredas, säger Aki Kononen, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Den angripne följde sedan efter mannen och ringde samtidigt till polisen som därefter kom till platsen. Polisen lyckades att gripa mannen och då visade det sig att han var efterlyst för att avtjäna ett fängelsestraff.

– Han har inte inställt sig för att avtjäna fängelsestraffet men vilken typ av brott han var dömd för har jag inga uppgifter om, säger Aki Kononen.

Samtidigt som mannen togs med av polispatrullen upprättades även en polisanmälan om misshandel och olaga hot. De båda männen ska inte ha varit bekanta sedan tidigare och är båda i 20–30-årsåldern.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.