Annons
Nyheter

Boråsares spermier matchar med Ulricehamnssalongen

En 47-årig man från Borås åtalades under måndagen för köp av sexuella tjänster. Det är via dna bevisat att mannen fått utlösning i en salong i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 22 september 2014

Mannen från Borås kan åtalas för sexköp eftersom hans dna matchade dna som kommer från spermafläckor som hittats på madrasser och handdukar i den salong i Ulricehamn som den kopplerimisstänkta kvinnan från Ulricehamn stått som ägare till. Kvinnan, som UT skrivit om tidigare, åtalades i fredags för att ha förmedlat sexuella tjänster via sina anställda i Ulricehamn och Jönköping.

Att mannens dna finns i polisens register betyder att han blivit topsad i samband med annan polisutredning tidigare. Enligt Carl-Gunnar Fridolfsson, kammaråklagare i Jönköping, är det inte helt ovanligt att dna-fynd från brottsplatser kopplas samman med det register som polisen har.

Annons

– När det gäller sexköp kan jag inte säga att det är vanligt. Det här är på det hela taget ett ovanligt fall med den typen av verksamhet på ett massageställe. I andra fall, vid till exempel bostadsinbrott, är det faktiskt inte så ovanligt med dna-träffar, säger Fridolfsson som säger att man fått fram dna från flera män.

– Förutom den nu åtalade finns det spår av ytterligare fem män som vi hittat i handdukar i Ulricehamn. I Jönköping är det totalt åtta dna-spår i handdukar och tre i en madrass.

En träff liknande den i Ulricehamn finns i Jönköping. Den åtalade i det fallet är hemmahörande i Jönköping och även han åtalas.

Mannen från Borås nekar till brott. Han menar att han inte alls köpt sex utan förklarar matchningen med att han måste fått utlösning då den masserande kvinnan varit närgången långt uppe på låren.

– Det finns andra omständigheter som binder männen vid brottet men vad det är kan jag inte gå in på innan rättegången, säger Carl-Gunnar Fridolfsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons