Nyheter
Efter en dom i Patentbesvärsrätten är nu företaget Bolon i Ulricehamn ett steg närmare att få ensamrätt på sitt namn.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2010

Bolon aktiebolag i Ulricehamn har ansökt om varumärkesregistrering av märket Bolon. De fick nej av Patent och registreringsverket eftersom det finns ett annat företag som heter Bolon produkter aktiebolag.

Detta överklagades då alltså till Patentbesvärsrätten, som nu ger Bolon i Ulricehamn rätt. Eftersom det andra företaget har gett sitt medgivande till att Bolon aktiebolag beviljas registerring av varumärket Bolon finns det inte längre några hinder mot registeringen, enligt rätten.

Är det viktigt att kunna registrera namnet?

– Absolut, det är jätteviktigt, vårt varumärke är tillsammans med produkten det viktigaste vi har. Det är själen, säger Annica Eklund, en av två systrar som driver företaget.

Vad kommer namnet Bolon ifrån?

– Det kommer sig av att farfar en gång i tiden vävde i bomull och nylon. Vi har lånat de första bokstäverna från bomull och de sista från nylon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.